De Dorpsdokter

Dr. Pie Hobus, huisarts

Op 1 augustus 1988 ben ik in Wijnandsrade als huisarts gestart. In 1980 was ik bij de eerste groep geneeskundestudenten die de artsenbul behaalde aan de Medische Faculteit Maastricht. Direct aansluitend was ik een tijd betrokken bij de oprichting van de Medische Faculteit van Suez Canal University te Ismailia, Egypte. Voor en na de opleiding tot huisarts 1981-1982 heb ik onderwijs gegeven aan geneeskundestudenten van de Medische Faculteit Maastricht. De jaren 1985 en 1986 werkte ik als wisselassistent op diverse afdelingen, waaronder interne geneeskunde, cardiologie en spoedeisende hulp in het toenmalige St.Jozef ziekenhuis te Gouda. Hier heb ik enorm veel geleerd. Hierna kreeg mijn loopbaan een wetenschappelijk cachet door een aanstelling als huisarts-onderzoeker aan de vakgroep huisartsgeneeskunde Rijksuniversiteit Limburg. Naast huisartsgeneeskundige werkzaamheden deed ik onderzoek naar het diagnostisch denken van ervaren huisartsen, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een proefschrift waarmee ik op 29 april 1994 promoveerde. Klik hier voor een ovezicht van mijn publicaties.

Mevr. Dionne Welter, Huisarts

Sinds 2015 ben ik werkzaam als waarnemend huisarts in verschillende praktijken in Zuid-Limburg. Tegenwoordig zijn dit de huisartspraktijk in Schimmert en per september 2019 ook Wijnandsrade. Hier ben ik aanwezig op de maandag en vrijdag. 

Het huisartsenvak heeft mij altijd erg aangetrokken door de diversiteit ik vind het echter ook belangrijk om continuiteit te kunnen bieden. Daarom ben ik blij dat ik op vaste dagen in de praktijk te vinden ben. 

Mevr. Josien Deguelle, assistente en praktijkondersteuner

Sinds 1991 ben ik werkzaam in de huisartsenpraktijk Wijnandsrade als doktersassistente. Na het volgen van de opleiding praktijkondersteuner aan de Hogeschool Zuyd ben ik sinds 2003 tevens werkzaam als praktijkondersteuner. Deze functie vervul ik op maandag, dinsdag en woensdag. Donderdag en vrijdag werk ik als assistente.

Mevr. Marian Mulleneers, praktijkondersteuner

Ik werk sinds november 2018 in de huisartsenpraktijk als praktijkondersteuner.
Sinds 2011 ben ik werkzaam in deze functie, voorheen heb ik 21 jaar als wijkverpleegkundige gewerkt.

Mevr. Marianne van Sloun, assistente

Sinds 2003 ben ik werkzaam in de praktijk. Ik sta u meestal te woord aan de telefoon en aan de balie. Daarnaast doe ik ook medisch technische handelingen in de behandelkamer. Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag.

Mevr. Kim Janssen, assistente

Sinds oktober 2012 werk ik van maandag tot en met donderdag in de praktijk. Ik sta ik u te woord aan de telefoon, prik bloed, doe functieonderzoeken en verricht administratieve werkzaamheden.

Dhr. Andre Visbach – Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige.

Sinds november 2014 ben ik op donderdagen werkzaam als Praktijkondersteuner GGZ . Via Lionarons “de Wijkpraktijk” werk ik ook nog in een huisartspraktijk in Nuth. Hiervoor ben ik ruim 20 jaar werkzaam geweest als SPV bij diverse Riagg’s in Limburg.