De Dorpsdokter

Dr. Pie Hobus, huisarts

Op 1 augustus 1988 ben ik in Wijnandsrade als huisarts gestart. In 1980 was ik bij de eerste groep geneeskundestudenten die de artsenbul behaalde aan de Medische Faculteit Maastricht. Direct aansluitend was ik een tijd betrokken bij de oprichting van de Medische Faculteit van Suez Canal University te Ismailia, Egypte. Voor en na de opleiding tot huisarts 1981-1982 heb ik onderwijs gegeven aan geneeskundestudenten van de Medische Faculteit Maastricht. De jaren 1985 en 1986 werkte ik als wisselassistent op diverse afdelingen, waaronder interne geneeskunde, cardiologie en spoedeisende hulp in het toenmalige St.Jozef ziekenhuis te Gouda. Hier heb ik enorm veel geleerd. Hierna kreeg mijn loopbaan een wetenschappelijk cachet door een aanstelling als huisarts-onderzoeker aan de vakgroep huisartsgeneeskunde Rijksuniversiteit Limburg. Naast huisartsgeneeskundige werkzaamheden deed ik onderzoek naar het diagnostisch denken van ervaren huisartsen, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een proefschrift waarmee ik op 29 april 1994 promoveerde. Klik hier voor een ovezicht van mijn publicaties.

Mevr. Desirée van Hove, huisarts

In 2014 heb ik de huisartsopleiding in Maastricht afgerond en vanaf die tijd ben ik werkzaam als huisarts in de westelijke en oostelijke Mijnstreek. Na mijn basisopleiding geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht, heb ik gewerkt als arts-assistent bij Interne Geneeskunde, Cardiologie en Longziekten bij het toenmalige Orbis Medisch Centrum. 

Vanaf 1 juni 2020 werk ik op maandag en donderdag in Wijnandsrade.

Mevr. Josien Deguelle, assistente en praktijkondersteuner

Sinds 1991 ben ik werkzaam in de huisartsenpraktijk Wijnandsrade als doktersassistente. Na het volgen van de opleiding praktijkondersteuner aan de Hogeschool Zuyd ben ik sinds 2003 tevens werkzaam als praktijkondersteuner. Deze functie vervul ik op dinsdag en woensdag. Donderdag en vrijdag werk ik als assistente.

Mevr. Marian Mulleneers, praktijkondersteuner

Ik werk sinds november 2018 in de huisartsenpraktijk als praktijkondersteuner op maandag en dinsdag.
Sinds 2011 ben ik werkzaam in deze functie, voorheen heb ik 21 jaar als wijkverpleegkundige gewerkt.

Mevr. Marianne van Sloun, assistente

Sinds 2003 ben ik werkzaam in de praktijk. Ik sta u meestal te woord aan de telefoon en aan de balie. Daarnaast doe ik ook medisch technische handelingen in de behandelkamer. Ik ben aanwezig op maandag en dinsdag.

Mevr. Renée Elshout

Sinds 1 oktober 2021 werk ik in de praktijk als doktersassistente. De even weken werk ik op dinsdag en woensdag, de oneven weken werk ik op maandag, dinsdag en woensdag. Ik sta u te woord aan de telefoon, doe administratieve taken en verricht medische handelingen in de behandelkamer.

Mevr. Vera van den Bogaart, Assistente

Vera is werkzaam bij ons in de oneven weken op dinsdag en woensdag en de even weken op maandag, dinsdag en woensdag. Zij vervangt tevens bij vakantie en ziekte. 

Mevr. Vera van den Bogaart

Dhr. Andre Visbach – Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige.

Sinds november 2014 ben ik op donderdagen werkzaam als Praktijkondersteuner GGZ . Via Lionarons “de Wijkpraktijk” werk ik ook nog in een huisartspraktijk in Nuth. Hiervoor ben ik ruim 20 jaar werkzaam geweest als SPV bij diverse Riagg’s in Limburg.