De Dorpsdokter

Nieuwe praktijkvoering ivm Corona Virus

In verband met het coronavirus zijn drastische veranderingen in de praktijkvoering geadviseerd, dit zal voorlopig het geval blijven.

Omdat we de huisartsenzorg nu en in de toekomst zo goed mogelijk willen uitvoeren gelden onderstaande regels:

Kom niet zonder telefonische afspraak naar de praktijk en draag een mondkapje als u in de praktijk komt.

Als u klachten van hoesten, neusverkouden, keelpijn of koorts hebt, mag u niet de praktijk betreden. Belt u alstublieft met de assistente, zij zal u verder helpen.

Wilt u een afspraak maken, dan kan dat nu alleen nog maar telefonisch via de assistente en is de online agenda tijdelijk geblokkeerd. De assistente zal u een aantal vragen stellen om zo goed mogelijk in te schatten of u naar de praktijk mag komen en tevens om te beoordelen of er sprake is van een mogelijke coronabesmetting. Zou hier een verdenking op zijn dan wordt u op een apart tijdstip ontvangen. Bij een praktijkbezoek kunt u in de hal uw handen desinfecteren en voor het consult wordt uw temperatuur gemeten. Kom niet vroeger dan afgesproken en bij voorkeur alleen naar de praktijk.

We proberen ons zo goed mogelijk aan de afgesproken tijd te houden, zodat u niet lang in de wachtkamer zit. Daarom kunt u tijdens een consult maar een klacht met de dokter bespreken.

Wij gaan ervan uit dat u hier begrip voor hebt.

De spreekuren van de praktijkondersteuners zijn hervat, behalve voor de controle van mensen met een chronische longziekte.

Voor meer informatie over corona verwijzen we u naar thuisarts.nl of het RIVM.

Omdat de landelijke adviezen kunnen wijzigen, raden wij u aan onze website in de gaten te houden.